Direktlänk till inlägg 16 september 2011

Sjukstuga.

Av Maria och Jimmy - 16 september 2011 21:29

Här hemma råder sjukstuga.


Förra fredagen klagade Isac på halsont när han vaknade. Under helgen fick han feber och även jag kände mig lite risig. Saga var lite förkyld, sådär som hon lätt blir. Jimmy var hemma med båda barnen på måndagen för att Isac skulle få en feberfri dag. Planen var skola och förskola på tisdagen.

Men så blev det inte:(

Natten mellan måndag och tisdag var en jobbig natt för vår lilltjej. När vi gick och la oss rosslade hon mycket, plötsligt superförkyld. Vi tog inne henne till oss för att ha lite mer koll på henne. Hon hade det tufft med andningen fick näsdroppar som inte hjälpt något speciellt. Tog tempen: 39,6 = alvedon. Hon kräkte ner hela vår säng. Vi övervägde att åka in med henne till akuten men vi valde att stanna hemma...

På morgonen forsatte hon att rossla och var allmänt hängig. Efter lämnat Isac på skolan åkte vi till barnakuten. Systrarna tittade och lyssnade. Trodde inte det var så allvarligt men ansåg ändå att vi skulle träffa en läkare. Efter en timmes väntan kom läkaren, tittade, lyssnade och pratade. Hmm lite beläggningar i halsen och trångt i gångarna: inhalera och lite prover. När provsvaren kom tillbaka visade det på halsfluss:(  Tråkigt tänkte vi, nu blir det väl pencilin och sen hemfärd, och det trodde nog läkaren med. Lilltjejen hade inhalerat 2 gånger och de mätte syresättningen igen: sämre värde:( Oj oj nu blev vi alla lite oroliga... In på ett nytt rum och lilltjejen somnade på Jimmys mage. När hon låg ner var syresättningen så dålig att hon behövde syrgas. De fortsatte att inhalera henne men syresättningen ville inte bli bra. Beslut om att vi skulle läggas in.


Vi låg inne tre dagar med vår lilltjej. Dag 2 hade crp stigt från 70 till 190 och det togs beslut om röntgen. Lunginflammation och halsfluss blev resultatet. Lilltjejen hade det tufft. Första natten behövde hon syrgas hela tiden. Första dagen åt hon 1,5 piggelin som vi fick mer eller mindre tvinga i henne. Trots sina sjukdomar charmade hon alla läkare och sköterskor. Hon lärde sig snabbt hur  man mätte syresättningen och sträckte fram det lilla fingret så fort de kom med maskinen, vilket de gjorde ofta. Ena dagen låg den kvar på sängen, Saga tog då själv och satte den på fingret och tryckte på knappen. En duktigare tjej på att inhalera kan man inte ha. Hade hon nappen i munnen, tog hon snabbt ut den , satte sig tillrätta och andades fint i masken.


Dag 3, igår, fick vi åka hem. Crp hade vänt och var nera på 51. Syresättningen fungerade. Med oss hem fick vi pencilin och 2 olika mediciner att inhalera. Alvedon och näsdroppar används också flitigt. Idag är det första dagen hon har ätit: ett äpple och lite potatis. Lyckliga föräldrar!


Ovanpå detta har både jag och Jimmy halsfluss så vi har fått besöka vårdcentralen. Isac mår tipp topp men får en kur han med så vi slipper att bacillerna snurrar runt här hemma. Första gången han går på pencilin, och han är inte ens sjuk.

Barn med Downs syndrom har en ökad benägenhet att få lunginflammation eftersom de ofta är trånga i gångarna och kan ha svårt att hosta upp allt slem och dylikt. Detta var första gången Saga drabbades, hoppas den sista!


Tack för all hjälp med hämtingar och passning av Isac mormor och morfar. Tack för alla erbjudnadne om hjälp vänner. Tack för alla krya på er hälningar.


På schemat för helgen står vila samt Mulle och simskola för Isac. Alla andra planer är avbokade!

Kram Maria





 
 
Ingen bild

Morfar

17 september 2011 18:50

hello Oxie skönt att det går på rätt håll kul att läsa när ni var på sjukhuset jag är inte förvånad med Saga att hon lär sig nya saker Saga förstår mer än man tror bra jobbat. Kul att se vad Isac höll på med på fritids där verkade vara samma fina stämmning. Personalen hälsa på när man kom och berätta lite saker som händer på fritids härligt att Isac trivs krya på er kram Morfar,

 
Ingen bild

Moster Emma

17 september 2011 21:48

Jag tänker så på er! Jag hoppas att ni snart blir friska och jag håller tummarna att vi ses nästa helg!

Många styrke- och kärlekskramar till er!

 
Ingen bild

Morfar

29 september 2011 08:08

Hello Oxie bra jobbat Saga och Isac att det gick så bra att flyga. Ebba fick vatten och fick sina namn och det var inte många tårar men det beror mest på prästen och hans ryck när han tog Ebba. Johans bror sjöng en sång och der var så fint så tårarna var inte långt borta. Kram Morfar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria och Jimmy - 12 mars 2014 17:10

http://www.ur.se/Produkter/179270-Du-och-jag-Ebba-och-William ...

Av Maria och Jimmy - 10 mars 2014 21:13


Dagen närmar sig och vill du uppmärksamma den kan du bära udda strumpor den 21/3! ...

Av Maria och Jimmy - 4 mars 2014 22:54

11.20 in i programmet dyker vår tv-stjärna upp!!! http://www.svtplay.se/video/1849862/4-3-22-00 ...

Av Maria och Jimmy - 4 mars 2014 20:51

Några gången under detta reportage syns en lycklig Saga!!! Inspelning under hennes fotbollsträning! http://www.svt.se/sport/grunden-bois-kritiserar-forbundet ...

Av Maria och Jimmy - 3 februari 2014 16:52


Nybadad tjej planerar för veckan som kommer!

Ovido - Quiz & Flashcards