Direktlänk till inlägg 16 september 2011

Brev.

Av Maria och Jimmy - 16 september 2011 19:47

När Saga skulle börja på förskolan skrev jag ett brev till alla föräldrar i barngruppen. Förra hösten började nya barn i hennes grupp, likaså denna höst. Förra hösten skrev jog om brevet men i år fick de faktiskt nöja sig med det gamla;)

Idag chattade jag med Sagas handledare i Karlstadmodellen. Hon hade träffat ett par föräldrar som just skulle skriva ett sådant brev. Våra käre handledare frågade mig om inte jag skrivet ett brev och om det fanns på bloggen. Det har det ju inte gjort... men tänkte att det kan vi ändra på. Kanske kan vara till hjälp för någon annan, inspiration... Själv fick jag lite hjälp och tips av Maria, Emilias mamma, när jag skrev mitt. Man behöver varandra. Jag tycker bloggar är ett utmärkt sätt att dela med sig av tisp och idéer, få möjlighet att ta del av andras resor, upplevelser och känslor! Jag fortsätter blogga!


Brevet:

Jag heter Saga Koffed och har gått på Delfinen sedan januari. Min stroebror Isac går på Stjänrgruppen.

På ett sätt är jag tjejen med det lilla extra. Jag har nämligen en extra kromsom i alla celler: Downs syndrom. Det har jag haft ända sen allra första sekunden av mitt liv. Downs syndrom är ingen sjukdom och inget som smittar, bara ännu ett sätt att vara människa.

 

Det tar lite längre tid för mig att lära mig saker och jag behöver lite extra hjälp och stöd. Jag kommer få hjälp av Eva som kommer vara min resurs på förskolan.

Men jag är ett barn som behöver lära sig vad man får och inte för göra, precis som alla andra. Så var inte rädd för att säga till mig om du ser att jag gör något fel.

 

För att det ska bli lättare för mig att förstå och börja tala använder min familj och personalen TAKK (Tecken som alternativ och kompletternade kommunikation). Man kan säga att det är en lättare form av teckenspråk. Vill du veta mer kan du själv kolla in: www.teckna.se

Det är jätteroligt att lära sig tecken. Just nu kan jag själv cikra 40 tecken.

För att lära mig saker leker och tränar jag också enligt en metod som heter Karlstadsmodellen. Vill du veta mer om den så kolla in här: www.karlstadsmodellen.se

För er som är nyfikna och vill veta lite mer finns det allmän information på www.svenskadownforeingen.se

 

Om det är något ni vill fråga om eller fundrar över tveka inte att prata med mina föräldrar, Jimmy och Maria.

 

Jag hoppas vi får en rolig hösttermin tillsammans.

 

                                                  

                    Saga

 

Så lät brevet! Nu stämmer ju inte alla uppgifter exakt eftersom det är mer än ett år gammalt! Vi fick väldigt positiva reaktioner på brevet. Sagas reurs har även gjort ett häfte med de vanligaste tecknen som hon delat ut till alla föräldrar!


/Maria

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria och Jimmy - 12 mars 2014 17:10

http://www.ur.se/Produkter/179270-Du-och-jag-Ebba-och-William ...

Av Maria och Jimmy - 10 mars 2014 21:13


Dagen närmar sig och vill du uppmärksamma den kan du bära udda strumpor den 21/3! ...

Av Maria och Jimmy - 4 mars 2014 22:54

11.20 in i programmet dyker vår tv-stjärna upp!!! http://www.svtplay.se/video/1849862/4-3-22-00 ...

Av Maria och Jimmy - 4 mars 2014 20:51

Några gången under detta reportage syns en lycklig Saga!!! Inspelning under hennes fotbollsträning! http://www.svt.se/sport/grunden-bois-kritiserar-forbundet ...

Av Maria och Jimmy - 3 februari 2014 16:52


Nybadad tjej planerar för veckan som kommer!

Ovido - Quiz & Flashcards