Direktlänk till inlägg 24 september 2010

Nu är det helg!

Av Maria och Jimmy - 24 september 2010 19:56

Äntligen helg efter ännu en intensiv vecka.

Saga har under veckan varit hos specialisttandläkaren.  Han tittar på två saker: hur tänderna ser ut, har alla kommit upp, hur kommer de osv. Han tittar även på aktiviteten runt och i munnen. Han tycker det ser bra. Just nu är det inte aktuellt med någon platta av något slag. Vi ska uppmuntra henne att göra miner, leka med tungan osv. Allt för att hon ska arbeta med sina muskler runt och i munnen.

Tummen upp för tandläkare H som tecknar åt Saga!


Vi har även haft möte med habilitering och förskola. Gick bra. Alla fick säga sitt och Saga. Nästa vecka ska jag träffa Sagas resurs och specialpedagogen från resursteamet i Oxie för att skriva ett åtgärdsprogram.

Lyfte frågan: hur mycket kan det vara upp till personalen att anväda tecken?

 Jag anser inte att jag riktigt fick något bra svar på den frågan. Vi hör hela tiden att det är så olika hur mycket man tar till sig tecken, hur intresserad man är, hur villig man är att lära sig och använda det osv. Att det är svårt att komma igång etc. Vi vet att det är inte så lätt att komma igång, vi har också varit där!


Så här ser jag på saken: det är en ledningsfråga. OM ledningen säger/ger personalen ett uppdrag att tecken ska användas på förskolan kan det inte vara upp till var och en om man "vill" göra det eller inte. Om jag får ett uppdrag av min rektor kan inte jag välja om jag vill göra det eller inte!


Nästa vecka väntar även besök hos ortopeden för nya skor och besök i Lund för kontroll av lilla hjärtat.


Men nu är det helg! Soffan och fredagsmys med Isac och Jimmy. Saga sover!


Trevlig helg!

Maria


 
 
Ingen bild

Morfar

27 september 2010 08:45

Hello Oxie. Hej Saga vilka roliga timmar vi fick i söndags vi tränade med tecken och läste bok och Saga gjorde tecken så fort det blir något som hon känner igen. Vi skrattade när hon skulle träna att gå själv när man ställer henne mot soffan och man själv backar tre meter och kallar på henne så trampar hon själv tills hon kommer fram till öppna armar som väntar på henne hon skrattar och är överlycklig när hon kommer fram. Isac var och titta på Malmö ff med Jimmy och det var en höjdare han var stum när han kom hem han har nog inte förstått hur kul det var kram Morfar.

 
Annika

Annika

28 september 2010 14:55

Hej! Hur gick det hos kardiologen idag? Håller tummarna för att det gick bra. Så ni kollar i Lund alltså? Vi åker förståss inte dit, (lite långt) utan vi kollar på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Jag kan tänka mig hur känslan blir när man kommer tillbaka till Lund. Det var verkligen en speciell tid. Kram Annika (flaxar)

http://blogg.flaxar.se

 
Helena

Helena

28 september 2010 22:00

Tvivlar på att Loa skulle öppna munnen. Det värsta hon vet är att borsta tänderna. Ibland går det bra en inte alltid. Har Saga fått alla sina tänder? Lova saknar en hel del fortfarande...

http://lillaell.blogspot.com

 
Ingen bild

Lotta

18 oktober 2010 16:48

Hej!
Jag heter Lotta och har en lite tjej med Ds som är nästan jämngammal med er lilla tjej. Hon föddes i juni 2008 och vi bor på västkusten. Jag har precis halkat in här på er blogg och kunde inte låta bli att kommentera det här med tecken på förskolan. På vår tjejs förskola har ledningen satsat på att all personal, även på den avdelning där hon ännu inte går, har fått utbildning i tecken. Vi hade en kurs föräldrar och pedagoger tillsammans för att vara säkra på att alla använde samma tecken och för att hålla igång tecknandet. Nu har vi precis dragit igång en uppföljningskurs på två gånger denna termin och två gånger nästa, allt för att hålla tecknandet levande. Jag tror att det ligger både på lednings och pedagog-nivå. Självklart har man rätt att kräva att de ska teckna till barnen, kanske inte hela tiden, men stor del av den! Det handlar ju om deras kommunikationsmöjligheter.

Kul att se bilderna på er lilla Saga förresten. Det är verkligen likt vår Sara;).

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria och Jimmy - 12 mars 2014 17:10

http://www.ur.se/Produkter/179270-Du-och-jag-Ebba-och-William ...

Av Maria och Jimmy - 10 mars 2014 21:13


Dagen närmar sig och vill du uppmärksamma den kan du bära udda strumpor den 21/3! ...

Av Maria och Jimmy - 4 mars 2014 22:54

11.20 in i programmet dyker vår tv-stjärna upp!!! http://www.svtplay.se/video/1849862/4-3-22-00 ...

Av Maria och Jimmy - 4 mars 2014 20:51

Några gången under detta reportage syns en lycklig Saga!!! Inspelning under hennes fotbollsträning! http://www.svt.se/sport/grunden-bois-kritiserar-forbundet ...

Av Maria och Jimmy - 3 februari 2014 16:52


Nybadad tjej planerar för veckan som kommer!

Ovido - Quiz & Flashcards