Direktlänk till inlägg 1 juli 2010

Undrar och njuter.

Av Maria och Jimmy - 1 juli 2010 22:26

Till vardags funderar jag inte så mycket på att Saga har Downs syndrom. Det har på något sätt blivit en vardag, något självklart. De flesta människor vi möter i vardagen vet att Saga har DS. Det är inget konstigt, de ser Saga för Saga, vilket gör mig glad.

Men, när vi nu till exempel har varit på semseter en vecka eller varit och badat i veckan möter man en massa människor som inget vet om Saga, oss, DS osv.

Jag märker att folk tittar "lite extra" på tjejen med det lilla extra. Det är absolut inget jag tycker är jobbigt. Jag älskar min Saga, jag är stolt över henne men jag kan inte låta bli att undra vad de tänker... Tänker dem: åh vilken söt liten tjej, åh vilken tur att det inte "drabbat" oss, åh undra varför hon inte går, åh varför pratar hon inte... eller vad tänker de egentligen. Ni som känner mig vet att jag är väldigt nyfiken... på gott och ont. De som vågar säga något eller fråga något, deras ärlighet/mod uppskattar jag!


Njuter!

Jag njuter verkligen denna sommaren. Njuter av att få vara med mina barn. Njuter av att se dem pigga och glada, sugna på att hitta på en massa skoj.

Njuter av att se dem utvecklas. Njuter av att se Saga hänga med mer och mer både med tecken och rörelser när hon ser sina teckenfilmer. Njuter av att se Saga utan problem teckna 30 tecken när hon tittar i sin teckenpärm. Njuter av att se att Isac blir mer och mer självständig. Njuter av att Isac får följa med kompisen på spännande äventyr. Njuter av sommarvärmen. Njuter av att få gå och "pilla" i trädgården om kvällarna. Njuter...


Jag njuter denna sommaren, något jag inte gjort mycket de två senaste...

Njut du med!


Kram Maria

 
 
Ingen bild

Moster Emma

2 juli 2010 08:37

Vad glad jag blir när jag läser vad du har skrivit. Man kan verkligen höra att du mår bra och att du verkligen njuter. Bra där syster! Fortsätt med det, det är du värd! Förstår att barnen också måste tycka det är skönt med sommarlov. Idag är det sista dagen för mig sen har jag också "sommarlov". Dock inte lika länge som er men i alla fall fyra veckor :) Imorgon bär det av till Skåneland. Yeahuuuu!! Ser framemot Ystad med dig och barnen - sååå himla mysigt!!!

Gällande D.S så är det svårt att veta vad folk tänker. Innan Saga föddes hade jag dålig koll på vad DS innebär, men så är det väl med allt när man har brist på kunskap och erfarenhet. Dock idag när jag vet vad det innebär så är jag bara så otroligt glad att just Saga är Saga. Vår älskade Saga som ger oss så mycket kärlek och lär oss så mycket som vi annars kanske inte skulle fått uppleva och lära oss.

Allt har en mening. Saga skulle inte kunna få en mer kärleksfull och underbar familj! Vi är alla lyckligt lottade!

Puss på er!

 
Ingen bild

Morfar

4 juli 2010 09:34

Hello Oxie tack Isac och Saga för ett trevligt kalas och god mat och vilket väder vi fick. Jag tänkte skriva lite om våra änglar men vad skriver man efter vad Maria och Emma har skrivit det finns inte något att tilläga man är evigt tacksam att man får vara med dom och lära sig mycket nytt och vilken glädje man möter när vi träffas trevlig sommar vi träffas i Ystad och myser och kopplar av kram Morfar.

 
Jenny

Jenny

6 juli 2010 00:57

Har också sånna tankar ibland,man ser hur folk kan "glo",men tror nog alla ser att hon har just ds,bara att för oss är det "vardag",jag tänker nästan inte alls på att Freja har ds (därav att jag kommer av mig med att bl.a teckna..)
Men man kan ju hoppas att dom tänker:" vilken TUR dom har som fått ett underbart barn med ds!!Vi vill oxå ha ett" He he,ja positivt tänkande,ja ;)

Hoppas ni har en underbar sommar,här ska vi ha 1-årsfirande hela veckan :)

Kram Jenny

http://thegirlwho.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria och Jimmy - 12 mars 2014 17:10

http://www.ur.se/Produkter/179270-Du-och-jag-Ebba-och-William ...

Av Maria och Jimmy - 10 mars 2014 21:13


Dagen närmar sig och vill du uppmärksamma den kan du bära udda strumpor den 21/3! ...

Av Maria och Jimmy - 4 mars 2014 22:54

11.20 in i programmet dyker vår tv-stjärna upp!!! http://www.svtplay.se/video/1849862/4-3-22-00 ...

Av Maria och Jimmy - 4 mars 2014 20:51

Några gången under detta reportage syns en lycklig Saga!!! Inspelning under hennes fotbollsträning! http://www.svt.se/sport/grunden-bois-kritiserar-forbundet ...

Av Maria och Jimmy - 3 februari 2014 16:52


Nybadad tjej planerar för veckan som kommer!

Ovido - Quiz & Flashcards