Direktlänk till inlägg 21 april 2010

Nytt tecken!

Av Maria och Jimmy - 21 april 2010 20:58

I måndags kom det ett nytt tecken från lilltjejen: kissa.

Det fortsätter att gå bra med pottan, nästan alltid kommer det något! Visst händer det att hon kissar i blöjan men bajsat i den har hon inte gjort på ca 3 veckor. Varje gång hon suttit där visar vi henne vad som hamnat i den samt gör tecknet för kiss eller bajs:) Varje gång vi visar henne nu tecknar hon själv kissa. Söta tjejen.


Under senaste logopedbesöket frågade hon hur många tecken Saga kan, uppskattade det till ca 20.

Dessa tecken kan hon göra: bada, sitta, äta, hund, katt, gris, ko, fisk, anka, apa, napp, skor, jacka, mössa, kissa, tvätta, bok, pussel, sova, sov gott, macka, äpple, leka, fågel, strumpor och docka. 26 stycken!

Hon har även börjat förstå vad man kan anväda dessa tecken till; hon kan be om till exempel macka eller napp. Hon kan teckna bok när hon vill ha en.

Än en gång: det är så häftigt. Tänk om hon inte haft sina tecken...

Till alla er som har yngre barn som ännu inte börjat teckan: FORTSÄTT! Det kommer! Men jag vet hur det kan kännas, lite smått hopplöst, hon kommer aldrig lära sig... Men se, idag är vi uppe i 26 stycken!


Vill passa på att tacka farmor och farfar för hjälpen idag. De ställde klockan i morse, köpte bullar på vägen och var hos oss 07.00 Förskolan hade planeringsdag.


Till sist ett foto från helgen:

 

Alla här hemma utom jag är förkylda. Saga var gnällig i helgen, inte lätt att vara liten och förkyld när ens föräldrar försöker få städat... Men när Isac började leka hund och byggde koja under köksbordet då blev det andra toner hos lilltjejen. Överlycklig för att få vara med.



Då och då får vi reda på personer som läser vår blogg. Personer som vi inte ens trodde visste att bloggen fanns. Kul! Fantastiskt att det finns så många som vill ta del av vårt liv!


Kram till er alla!

 
 
Mary

Mary

23 april 2010 09:08

Det är när man läser att det går så bra för Saga som man inser att vi måste bli bättre med teckenövningarna. Tänker hela tiden att hon är så liten men kan man lära henne klappa händerna så borde man ju kunna lära henne tecken... Kram och trevlig helg

http://frokenkrumbukta.blogg.se

 
Ingen bild

Morfar

23 april 2010 18:25

Hello Oxie bra jobbat Saga med alla tecken i dag när jag hämtade änglarna så tog Saga själv två steg inne på dagis och hon blev lite förvånad över vad som hände. Hörde att Isac var på bibloteket med dagis och fick fika sen innan dom skulle gå hem han tyckte det var kul.Kram Morfar.

 
Jenny

Jenny

24 april 2010 00:01

Ja,hon är ju superduktig,er Saga :) Ja,jag säger som Mary,måste bli lite bättre med teckenövningarna,jag tycker Freja bara tittar på mig tänker säkert:"vad håller den där galningen på med och viftar?" Ha ha,ha en trevlig helg :)

http://thegirlwho.blogg.se

 
Ingen bild

Emma

24 april 2010 16:24

Hej! Här är en till som läser din blogg. Har en liten Lovis med ds som är 11 månader.

 
Camilla

Camilla

28 april 2010 22:27

Hej!
Halkade in på din blogg av en slump! Vilka fina barn du har! Och vilken duktig liten tjej! Själv har vi en Victor som har en medfödd måttlig hörselnedsättning. Vi tragglar med lite tecken som stöd och hjälp för hans språkutveckling. Han är nu 9 månader och har iallfall lärt sig göra lampa! //C

http://tuffevictor.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria och Jimmy - 12 mars 2014 17:10

http://www.ur.se/Produkter/179270-Du-och-jag-Ebba-och-William ...

Av Maria och Jimmy - 10 mars 2014 21:13


Dagen närmar sig och vill du uppmärksamma den kan du bära udda strumpor den 21/3! ...

Av Maria och Jimmy - 4 mars 2014 22:54

11.20 in i programmet dyker vår tv-stjärna upp!!! http://www.svtplay.se/video/1849862/4-3-22-00 ...

Av Maria och Jimmy - 4 mars 2014 20:51

Några gången under detta reportage syns en lycklig Saga!!! Inspelning under hennes fotbollsträning! http://www.svt.se/sport/grunden-bois-kritiserar-forbundet ...

Av Maria och Jimmy - 3 februari 2014 16:52


Nybadad tjej planerar för veckan som kommer!

Ovido - Quiz & Flashcards