Direktlänk till inlägg 28 februari 2010

Sportovet slut...

Av Maria och Jimmy - 28 februari 2010 21:12

... och snön smälter! Det till och med regnar ute.

Sista dagen på sportlovet har ägnats åt städning, barnkalas, promenad och Wii.


Isac är en kille, precis som sin pappa, som är tokig i sport och har verkligen sinne för det. Igår köpte vi Wii! När Saga hade lagt sig igår blev det familjebowling här hemma. Underbart kul med spel där alla kan vara med! Extra kul är det såklart när man vinner...  


Framsteg!

Sakta men säkert gör Saga framsteg, både när det gäller tecken och motorik.

Hon är, och har alltid varit, tjejen som tar god tid på sig och inte gör något från hon är säker.

Att ändra "läge" har alltid gått "trögt". Att snurra runt, åla, hoppa på rumpan osv. Varje steg tar tid. Men visst gör hon framsteg! Nu hoppar hon gladeligen runt på rumpan, sätter sig själv upp i sängen, går fort och stabilt när vi håller henne i händerna, går med lära gå vagnen när vi håller med hennes händer, kör som en tok med bilen man kan sitta på. Framåt, bakåt och lyft för att "svänga".

Ikväll reste hon sig själv upp för första gången. Hon satt i mitt knä och lyckades dra sig upp till stående när Isac satt i sin fåtölj. Detta var såklart superskoj så hon gjorde det säkert 15 gånger ikväll.


  


  

Här var kul att stå och titta när Isac spelar Wii:)


Det händer även saker när det gäller tecken. Från att för några månader sedan endast tecknat "sova" och "äta" tecknar hon idag: ko, gris, hund, skor, mössa, docka, pussel, tack för maten, napp, lampa, jacka, katt och tvätta sig.

En del tecken använder hon/imiterar hon ofta och i olika sammanhang och en del mindre ofta. Men det händer saker och det är så häftigt!


Isac visar att han kan teckna ko!


Vi har ännu inte börjat med någon "Idag-bok". Vi träffar Sagas resurs varje dag så vi har valt att avvakta med det. Men för att ändå kunda prata lite med Saga om vad som händer på förskolan har hennes resurs tagit en del foto. Nu har jag äntligen blivit färdig till att fixa till dem och sätta in dem i en bok. Ikväll tittade jag och tjejen i boken. Den gillade hon!



Som sagt, lovet är slut och det är dags för mig att jobba igen imorgon. Jag är allt lite anvundsjuk på Jimmy och Isac som tillsammans med Hampus och Ola ska åka till Landskrona och bada. Saga ska vara hos farmor och farfar. Ikväll har jag och Isac packat söta giraffväskan med lite leksaker som hon ska ha med sig.


Hon älskar att sitta och plocka i och ur sina små väskor...!        


Hoppas ni alla får en bra vecka.

Kram Maria

 
 
Ingen bild

Morfar

1 mars 2010 18:46

Hello Oxie kul att läsa alla framstegen som våra änglar gör. OBS då var väl kvällen inte lika rolig som vanligt när man inte vinner. Hoppas att ni kryar på er så det blir som vanligt men man hör från många att det varar minst 4 veckor men vi kämpar på. Isac och Saga vi ses i morgon på dagis och sen är det fotbollskolan.Kram Morfar.

 
Mary

Mary

3 mars 2010 19:18

Åh vad kul med så många framsteg :-) Kan det vara "förskolan" som satt fart på henne? Visst är det roligt med wii, vi har även inhandlat en balanceboard där vi tävlar i olika grenar mot varandra, jobbigt när vi båda är två vinnarskallar :)
Kram

http://frokenkrumbukta.blogg.se

 
Ingen bild

Moster Emma

4 mars 2010 08:25

Jag blir ju så stolt! Hon är så duktig lilltjejen :) Kul att få se lite bilder. Hon kämpar och kämpar men ger sig inte. Det är rätta takter det!

Hmm... har missat ordet jacka. Får nog kolla upp det när jag kommer hem så jag vet hur man tecknar det!

Kram på er!
Ps. när jag kommer ner nästa gång så ska jag spöa er i bowling ;) Ds.

 
Suzy71

Suzy71

6 mars 2010 12:30

Tycker det är superspännande att kika in i er blogg och läsa om er Saga då och då. Jag har själv bl a en dotter m ds i nästan samma ålder så mycket känns igen. Skriver tyvärr alltför sällan i min egen blogg. Ska verkligen försöka skriva oftare. För det ger så mycket!
Kommer att fortsätta kika in...
Mvh
Sussie

http://suzy71.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria och Jimmy - 12 mars 2014 17:10

http://www.ur.se/Produkter/179270-Du-och-jag-Ebba-och-William ...

Av Maria och Jimmy - 10 mars 2014 21:13


Dagen närmar sig och vill du uppmärksamma den kan du bära udda strumpor den 21/3! ...

Av Maria och Jimmy - 4 mars 2014 22:54

11.20 in i programmet dyker vår tv-stjärna upp!!! http://www.svtplay.se/video/1849862/4-3-22-00 ...

Av Maria och Jimmy - 4 mars 2014 20:51

Några gången under detta reportage syns en lycklig Saga!!! Inspelning under hennes fotbollsträning! http://www.svt.se/sport/grunden-bois-kritiserar-forbundet ...

Av Maria och Jimmy - 3 februari 2014 16:52


Nybadad tjej planerar för veckan som kommer!

Skapa flashcards