Alla inlägg under oktober 2009

Av Maria och Jimmy - 7 oktober 2009 20:46

Sova. Sagas första tecken. Kan det vara sant????

Det finns en del tecken som vi alltid anvädet till Saga. Tex: äta, dricka, byta blöja, gå ut och sov gott.

Att göra tecken med Sagas händer eller någon annan ny rörelse är inte lätt. Hon blir arg, gör sitt "monsterljud" och drar bestämt tillbaka sina armar.

På sista tiden har vi dock lyckats göra sov gott med hennes händer.

OCH vid några gånger, senast ikävll, har hon själv tagit upp sina lilla hand och lagt den mot kinden.

Så vi kan nog konstatera att tjejens första tecken är SOVA!


Idag har vi varit i skolan och hälsat på. Många goa kramar fick både jag och Saga. Blir allt lite sugen på att börja jobba:)

På eftermiddagen blev det Guldfiskarna! Tyvärr inget bad men sång och lek. Igår var Saga helt fri från förkylning men imorse var det dags igen. Näsan rinner och rinner. Ögonen rinner och rinner. Inget kul.


Kram från en trött Maria

Av Maria och Jimmy - 6 oktober 2009 21:10

      

Av Maria och Jimmy - 6 oktober 2009 21:05

Idag har vi varit på Ortopeden och hämtat Sagas skor. Fina men lite klumpiga enligt mig.

Skorna ger tjejen det extra stöd hon behöver och det är det viktigaste.


Vi provade skorna en stund ikväll och det är verkligen skillnad. I vanliga fall brukar fötterna glida iväg när hon står men idag blev de kvar på ett ställe. Just nu är jag nöjd med att de är kvar på ett ställe men det hade varit kul om hon kom på att man kan flytta på dem = förflytta sig... Hihihih.


Hennes förkylning  har helt släppt och hon har varit på ett strålande humör hela dagen. Charmat alla vi stött på. Risken är väl att hon åker på en ny imorgon då planerna är att vi först ska hälsa på i skolan och sen Guldfiskarna på eftermiddagen. Tror dock det är bra att "utsätta" henne för en del baciller så det inte blir en chock när hon börjar på förskolan.


/Maria



Av Maria och Jimmy - 4 oktober 2009 14:53

I veckan satt tjejen och lekte på golvet. Jag gick på toaletten och hittade en intressant tidning, så det tog en liten stund. När jag kom tillbaka till vardagsrummet hade tjejen lyckats ta sig fram till bordet. HUR??? Där hittade hon i alla fall en kortlek som föll henne helt i smaken!

Det var verkligen ingen lång bit hon förflyttade sig men ändå! Alltid en början!

Har försökt flera gånger efter detta att lägga lockande saker på bordet, sätta henne en bit ifrån och få henne att förflytta sig, men ICKE! Jag fortsätter, går kanske när jag inte ser på  Flört


Hon har blivit en höjdare på att "skjuta ifrån" när hon är i gåstolen. Synd att vi inte har mer utrymme... det tar snabbt stopp.


/Maria


    

Ovido - Quiz & Flashcards