Alla inlägg under oktober 2009

Av Maria och Jimmy - 17 oktober 2009 19:55

  


Efter middag här med mamma och pappa åkte Isac med dem hem för övernattning.

Saga har ätit välling och somnar nog snart gott i sin säng.

Vi intar soffan, slår på kanal 1 och plockar fram godsakerna!


Ha en mysig lördagkväll!

Maria

Av Maria och Jimmy - 14 oktober 2009 20:25

Ica har ett projekt som heter "vi kan mer".
Citat från Icas hemsida:  Att bli sedd, älskad och tagen i anspråk är en nödvändig förutsättning för att kunna växa. ICA vill bidra till en hållbar samhällsutveckling. Med det menar vi ett samhälle där alla får vara med och bidra - oavsett kön, etnisk tillhörighet eller handikapp. Vi vill ta tillvara människor som i annat fall skulle riskera att hamna utanför. Inte för att de inte kan göra samma saker som vi, utan för att vi redan i förväg har dömt ut dem genom våra fördomar och föreställningar om hur de är som människor.

 

http://www.youtube.com/watch?v=85i2--m3g9Q


Maria

Av Maria och Jimmy - 14 oktober 2009 20:17

...känns det som alla diskuterar i dessa dagar.


Vi har fått tid till Isac nästa onsdag för vaccination. Ska vi, ska vi inte vaccinera honom... Just nu lutar det åt att vi kommer göra det... svårt.


När vi tidigare i höstas var hos Sagas hab-läkare sa hon att Saga inte tillhör riskgruppen = ingen vaccination.


Måste fråga: hur ska ni göra med vaccination, vad har ni fått för besked om riskgrupp/inte riskgrupp????


/Maria

Av Maria och Jimmy - 14 oktober 2009 19:42

Nu har Sagas små tarmar blivit röntagade. Ingen rolig undersökning Rynkar på näsan Hon skulle ligga stilla när de sprutade in kontrast i rumpan på henne och sen följde dem den "hela vägen". Samtidigt skulle det "fotas" från olika vinklar, rygg, mage och från båda sidorna. Många vändningar blev det. Undersökningen tog nog ca 30 minuter och det var ingen glad tjej. Förstår henne. Efter 24 timmar tog de EN bild för att se vart kontrasten tagit vägen. Den lyckades hon bajsa ut när vi satt i väntrummet och väntade på att få komma in Tungan ute Svaren kommer skickas till hennes hab-läkare. Jobbig väntan.


Vi har även träffat tjejens logoped och sjukgymnast. Första gången som det faktiskt inte kändes så givande. Som tidigare går det trögt med motoriken. Hon har i alla fall blivit en hejare på att ta sig fram i gåstolen. Nu kan hon köra både fram och tillbaka samt har hon kommit på hur man svänger i den! Hoppas detta kan locka till förflyttning även när hon är på golvet. Logopeden... hmmm vad ska jag säga. Hon är verkligen trevlig men jag saknar den förra vi hade, all hennes kunskap och erfarenhet. Känns inte som vi får så mycket tips eller "handledning" i Karlstamodellen. Får plocka fram böckerna och läsa på egen hand.


/Maria

Av Maria och Jimmy - 12 oktober 2009 20:07

Saga är förkyld från och till hela tiden. Näsan och ögonen rinner och trist hosta.

I natt vaknade jag av att en varm Isac kröp ner i vår säng. Feberdags. Under dagen har han varit ganska pigg men i kväll kom febern tillbaks. Han klagar på halsont och jag börjar också få ont. Tur att vi har farmor och farfar som kan komma och passa honom imorgon när jag och Saga ska iväg på röntgen. På grund av hennes problem med "bajseriet" ska det göras en röntgen av ändtarmen.


I lördags var jag och Isac på Skogsmulle. Gillar dessa lördagsförmiddagar. Känns bra att göra något bara jag och Isac och komma ut i skogen gillar vi båda!

På kvällen var vi i Brösarp på kalas. Min pigga mormor fyllde år. Om jag har hälften av hennes energi när jag kommer upp i hennes ålder kommer jag vara lycklig.

I går tog jag och mamma en tripp till Ullared. Shopping, shopping och åter shopping. Fick ordnat en hel del klappar till barnen. Det tog dock mycket på mina krafter att vara där... men det var det värt.  


Nu ska jag sätta mig i soffan och dricka en kopp the, hoppas vi sover bort allt det onda.

/Maria


    


Av Maria och Jimmy - 8 oktober 2009 18:31

Igår fick vi som är med i Nätverk Skåne ett mail från Jeanette om det finns intresse att vara med i en studiecirkel kring Utbyggd grammatik. (Karlstamodellen)


Vi har nyss påbörjat Ordstadium.

Jag mailade tillbaka till Jeanette och sa att jag skulle vara mycket intresserad av en studiecirkel kring detta. Jeanette kan tänka sig starta det om det finns fler intresserade!!!!


Så, min fråga till er "där ute": någon mer än jag som är intresserad?

Hör av er om så är fallet!


/Maria


Om ni inte vill skriva här går det bra att maila mig: dahlgrenmaria@hotmail.com


Skapa flashcards