Alla inlägg under september 2009

Av Maria och Jimmy - 15 september 2009 20:28

Som jag nämnt tidigare är tanken att Saga ska börja på förskolan i januari.

Vi har önskat plats på samma förskola som Isac går på. Dels för att vi är nöjda med den, vi bor grannar med den och för att Saga är ett kännt ansikte där. När jag mailade bit. rektor för ett tag sedan om hur det ser ut med plats fick jag till svar att det är överfullt på förskolan. Nej nej nej. Gråter Vill inte ha henne på något annat ställe... Vi skulle höras om några månadet för att se hur det ser ut då.


Idag har jag i alla fall varit på Hab och träffat vår kurator. Vi har skrivet ett litet brev om Saga, vad hon kan och vad hon behöver hjälp med osv. Har skickat detta till rektorn och samordnaren här ute i Oxie.

Kuratorn berättade även att Oxie har väldigt stora besparingskrav, ööööööööööööö. Undar hur det kommer gå med resurs till lilltjejen???

Tur det finns kunnigt folk som gärna hjälper till med allt det där "extra"!

A, om du läser detta: tack för alla din hjälp och ditt engagemang!


Känns allt lite oroligt med allt gällande förskolan just nu, det är ju inte så länge tills det är dags och det är mycket som ska falla på plats.


Hoppas, hoppas att vi inte behöver kämpa allt för mycket.


Ikväll har Isac, Jimmy, Saga och morfar varit på fotbollsskolan! Jag har varit på föräldramöte på förskolan, Isac! Många kloka tankar har dem, det gillar vi Glad


Nu är det soffläge! /Maria

Av Maria och Jimmy - 14 september 2009 20:22

Idag har jag och Saga varit på Hab och träffat vår "lilla mammagrupp". Idag var vi 3 mammor och 2 barn. Trevligt!

Med på våra träffar är vår kurator och vår psykolog. Vi hade allt kunnat prata på utan dem men det är en otrolig tillgång att ha kunnit folk med. Dessutom är de så trevliga och glada:)

Det är skönt att sitta och prata med andra mammor som är i samma situation. De 2 andra barnen har börjat på förskola nu i aug så det är spännande att höra vad de har att säga om det.


Idag bestämde vi att vi ska träffas ca varannan vecka och dessutom bjuda in de "nya ds-mammorna". De har fötts 7 små ds-barn i Malmö under 2009.


/Maria

Av Maria och Jimmy - 14 september 2009 13:30

            

Av Maria och Jimmy - 13 september 2009 20:15

Idag har det verkligen varit en "slappedag". I förmiddags åkte Isac med kompisen Ebba till ett lekland. Tack snälla ni för att vår kille fick följa med. Jag och Jimmy "pillade" lite. Mellan regnskurarna lyckades det blir en promenad till ankdammen nu ikväll.

Skönt är det att söndagen varit lugn med tanke på veckan som kommer. Mammagrupp på HAB, fotbollsskola, föräldramöte, möte med vår kurator, träff med sjukgymnast och logoped, läkarbesök på HAB och guldfiskarna står på schemat. Puh. Obestämd


Maria

Av Maria och Jimmy - 9 september 2009 20:41

Idag var vi åter hos tandläkare H. Sist vi var där fick vi en Hummingbird som vi ska använda runt och i munnen på henne. Stimulans. Vi har dock inte varit så flitiga användare av denna så att göra en utvärdering var svårt. Vi ska ta med den nästa gång vi träffar Sagas logoped och sedan ska de bestämma hur och med vad vi ska fortsätta. Den kära (hmmm) gomplattan använder vi inte nu när tänderna är på g. Lilltjejen har i dagsläget 2 små risgryn där nere och ett där uppe. Andra är på väg att bryta igenom, det är nog därför hon är lite gnälligare än vanligt. 


Antalet besökare på vår blogg har ökat på sista tiden, från ca 30 per dag till ca 50. Kul att så många vill ta del av vår lilla resa:)


Kram Maria

Av Maria och Jimmy - 8 september 2009 20:23

När Saga fyllde 1 år köpte vi Babblarna åt henne.

Har ännu inte kommit igång att arbeta med det...


Fick några tips och idéer av Linda, tack!


Om någon annan "där ute" vill dela med sig av sina erfarenheter, tips och idéer tar vi tacksamt emot dem.

Ibland behöver man lite hjälp på traven...Flört


Maria

Av Maria och Jimmy - 2 september 2009 21:14

Efter det att vi skrev om Thea här på bloggen är det många av er som har pratat med oss om henne.


Har fått "ok" från Theas mamma att lägga ut deras bloggadress här.

För er som vill, följ deras resa...


 http://juliak.se/blog/


Maria

Av Maria och Jimmy - 2 september 2009 19:31

Igår var det ett år sedan Saga hjärtopererades.

Ärret har läkt superfint, idag syns bara ett "vitt streck" De har gjort ett fantastiskt arbete! 


Maria


Skapa flashcards