Direktlänk till inlägg 12 mars 2009

Ögonläkaren!

Av Maria och Jimmy - 12 mars 2009 21:26

Nu var det ett bra tag sedan vi skrev här... hinner inte med allt.

Har egentligen mycket att berätta men ingen ork till det just nu så därför blir det bara det viktigaste!


Idag var Saga på återbesök hos ögonläkaren. De tittade på om hon skelar, vilket vi vet att hon i dagsläget inte gör, och så tittade de på om hon har något brytningsfel. Allt såg bra ut!!! De tyckte tjejen var pigg och glad, härligt att få höra! Om vi inte märker något med hennes syn eller ögon blir det inget besök där på ett år. Skönt att ha avverkat ett läkarbesök! Har några till framför oss inom den närmaste tiden. Imorgon ska vi åter till tandläkare Henrik...


I tisdags var jag och farmor på teckenkurs. Bättre än förra gången!!!! Något som jag verkligen tog med mig från detta tillfälle är: barn som pratar och har en normal språkutveckling möter oändligt med förebilder medans ett barn som anväder tecken möter väldigt få. Denna tanke gör mig allt lite ledsen. Tänk så många som inte kommer att förstå vad Saga menar när hon tecknar och så få förebilder hon kommer möta. Träffar som Guldfisken, där alla tecknar, kommer bli ovärderliga. Kan inte mer än hoppas och önska att folk runt omkring Saga vill och orkar lära sig lite tecken så Saga får många förebilder....


Under de senaste dagaran har vi även besökt just Guldfiskarna, varit på Skattkammarön, varit hos Isacs dagiskompis och lekt, besökt Tollarp och Brösarp, varit på Jimmys farmors begravning... och lite annat smått och gott.


Min bihåleinflammation är mycket bätte men känner mig dock ännu inte riktigt 100. Saga är pigg och glad och tog sista Amimoxen ikäll. Isac var lite snorig när han kom hem från dagis idag. Hoppas det inte blir mer av det och att tjejen klarar sig. Som sagt, det går ju vattkoppor på dagis...


Imorgon är det kalasdags, Matilda och Lasse. På lördag håller vi alla tummar vi kan för att vi kan träffa Lina, Micke, Jacob och Elin. Vet inte hur många gånger vi har fått ställa in pga att något av barnen varit sjuka. Isac längtar såååååå efter sin bästa kompis. Pratar jämt om honom!



Har tyvärr även varit dålig på att kommetera era inlägg, men tack alla ni som skivit några rader till oss. Det betyder mycket för oss!


Nu ska jag krypa ner i sängen och drömma mig bort från snön och blåsten...zzzzzzzzzzzzzz Maria

 
 
Helena

Helena

12 mars 2009 22:29

Hej!

Vad roligt att du hittat till vår blogg! Jättefin tjej ni har och precis jämngammal med Lilla L ser jag. Jag känner igen mycket av det du skriver, förutom infektionerna. Dom har vi sluppit än så länge. Bordet har vi lånat från habiliteringen - passar bra nu när hon gärna vill stå. Lite längre för varje gång - det gäller att vara ihärdig.

Vi hörs igen! Helena, Lilla L:s mamma

http://lillaell.blogspot.com

 
Ingen bild

Moster Emma

13 mars 2009 21:58

Hej älskade ni!

Fäller en liten tår för att jag får dåligt samvete. Jag ska verkligen se till att lära mig fler tecken... Blir inte att jag tar tag i det eftersom jag aldrig kan öva på det i vardagen. Jag får se till att ha lärt mig fler tecken tills ni kommer upp. Bara ett par veckor kvar! *längtar*

Björnkramar till er alla fyra!

 
Ingen bild

Morfar

14 mars 2009 08:43

Hello Oxie det händer saker hela tiden så det är inte lätt att vara på alla ställen och samtidigt skriva. Härligt att ni börjar bli bättre så ni kan vara ute i vår solen. Själv lever vi i damm och åter damm men nu går det framåt snickarna stack i fredags så nu kommer kakelmannen.Vi kör en runda till Brösarp och lämnar badrummet en dags vila. kram Morfar.

 
Ingen bild

Katrin Eveborn

14 mars 2009 13:28

Det sägs att det föds 120 barn/år med Down Syndrom...men ibland undrar jag; Var är alla? Nyss undrade jag, surfade lite & så hittade jag lilla Saga, såg hjärtop bilder, läste lite här & lite där, log & grät igenkännande... En av de 120 från årgång 2008 bor hos oss, en underbar liten Judit!

Fin blogg!
Tack,
Katrin

 
Ingen bild

Maria

14 mars 2009 22:33

Hej Helena!
Så roligt att du tog en titt på vår blogg, välkommen tillbaka!

Hej Emmis!
Du ska absolut inte ha dåligt samvete, vi vet att du gör ditt bästa. Du kommer lära dig efterhand. Vi uppskattar att du VILL lära dig!
Vi längtar oxå till er! Isac berättar för alla att han ska åka till Emmma... Kommer bli en spännade resa för honom!

Hej morfar!
Hoppas trippen var trevlig till Brösarp. Vi ses imorgon, hoppas jag!

Hej Katrin!
Kul att di hittade hit. Visst kan man känna sig lite ensam ibland och undra var alla är... Internet är bra på många sätt! Hör gärna av dig igen!

Kram kram från mig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria och Jimmy - 12 mars 2014 17:10

http://www.ur.se/Produkter/179270-Du-och-jag-Ebba-och-William ...

Av Maria och Jimmy - 10 mars 2014 21:13


Dagen närmar sig och vill du uppmärksamma den kan du bära udda strumpor den 21/3! ...

Av Maria och Jimmy - 4 mars 2014 22:54

11.20 in i programmet dyker vår tv-stjärna upp!!! http://www.svtplay.se/video/1849862/4-3-22-00 ...

Av Maria och Jimmy - 4 mars 2014 20:51

Några gången under detta reportage syns en lycklig Saga!!! Inspelning under hennes fotbollsträning! http://www.svt.se/sport/grunden-bois-kritiserar-forbundet ...

Av Maria och Jimmy - 3 februari 2014 16:52


Nybadad tjej planerar för veckan som kommer!

Ovido - Quiz & Flashcards