Direktlänk till inlägg 26 januari 2009

Barnarkuten 2 dagar på rad & positiva besked!

Av Maria och Jimmy - 26 januari 2009 14:47

Som vi skrev i vårt förra inlägg hade vi en gnällig och trött Saga i lördags. Mot kvällen blev det sämre, var trött och ganska slö. Ringde sjukvårdsupplysningen och de menade att hon kunde vara trött pga förkylningen men om febern gick upp igen/kom tillbaka skulle vi åka in. Och visst gjorde en det;. 39,3. Det var bara packa väskan och åka in...

Som tur var hade mormor och morfar hämtat Isac på em för att han skulle få lite miljöombyte! Han var feberfri och orkade till och med spela lite fotboll med morfar i trädgården!


Väl på akuten var det MASSOR med barn. Många små med förkylningar och andningsbesvär och EN läkare. Eftersom Saga inte hade några andningsbesvär stod vi inte direkt högst på listan. Efter 4,5 timme fick vi träffa den hårt arbetande läkaren Hampus. Han kunde inte se något i halsen och som sagt det är inte lätt att se något i hennes trånga öron... Infektionsprovet var i vilket fall som helst för högt så vi fick antibiotika. Hemma igen 01.00 Sagas somnade gott i sin säng och vi sov alla till Isac ringde och väckte oss strax efter 9.00


I söndags var Isac med mormor och såg Diseny on Ice. När de kom tillbaka såg han riktigt hängig ut, jo visst hans feber tillbaka oxå, 39,3. Åter samtal till sjukvårdupplysningen som absolut tyckte vi skulle åka iväg med tankte på Saga och just att febern kom tillbaka. På barnakuten var det ännu mer barn än sist och ingen läkare på plats, var på förlossningen.... (mycket konstigt system måste jag säga med bara en barnläkare på ett så stort sjukhus). Hon rekomendera oss att åka till Ahlmansgatan. Sagt och gjort och ännu mer folk, minst 4 timmars väntan. Eftersom Isacs feber gick ner med hjälp av alvedon åkte vi hem igen. Roligare kan man ha det än att sitta där med alla dessa sjuka människor. Tanken var att vi idag skulle ringa vårdcentralen men killen är än så länge feberfri så vi avvaktar och hoppas på att det bara var ett bakslag igår.


I fm fick jag rungt vår sjukgymnast för att få tid till besök på hjälpmedelscentralen. Saga ska få låna en speciell matstol eftersom hon inte är tillräckligt stark för att sitta i den vanliga vi har.


 I em ringde Kathy, läkaren från habiliteringen. Svaren hade nu kommit: hennes röntgenbilder på höften såg bra ut, inget konstigt. (Hon ville kolla upp det sist vi var där för hon tyckte hon hade en glidning)

Saga har ingen ökad risk att utveckla glutenintolerans. Barn med DS kan ha det och därför tar man blodprov redan i tidig ålder för att kolla upp saken.

Härligt med 2 positiva besked i dessa förkylningstider!!!!!


Har börjat skriva små komentarer ibland till era inlägg/komentarer. Precis som vi tycker det är kul att få lite respons när vi skriver tycker säkert ni oxå det, eller??!!!


Nu påkallar Isac min uppmärksamhet...

Ha en trevlig dag alla glada/Maria

 
 
Ingen bild

Paul

26 januari 2009 18:41

Jag är en trogen läsare,men har varit sämre på att kommentera, sorry!
Positiva besked har en klart uppiggande effekt.
Kämpa på - ni gör det bra.
/Paul

 
Ingen bild

Jimmy

26 januari 2009 19:59

Det är okey Paul. Kul att du är härinne och läser. Hoppas nu Isac blir riktigt frisk så vi kan ses så barnen kan leka, det var ju så länge sen.

 
Ingen bild

Linda m familj

26 januari 2009 21:21

hej hej ..ja vad kan man säga om vården?? under ALL kritik alltså...ibland får man själv nästan berätta för läkarna vad som ska göras :(
inte klokt alltså.
så skönt med positiva besked om saga.
sköt om er många kramar.

 
Ingen bild

Maria

26 januari 2009 21:37

Hej Linda
Vården. vården... vad ska man säga. Personalen vi träffade var helt underbar. Läkaren var så lugn fast han hade upp över öronen att göra, tog sig tid. Det imponerade på mig. Att där bara är en läkare är väl en ekomomiskfråga vilket är....

Ta hand om er! Kram

 
Ingen bild

Annika

28 januari 2009 15:51

Hej!
Nu får det väl räcka med sjukdommar!
Tim tycker inte det ska heta akuten eftersom man får vänta så länge!Kan inte annat än hålla med!
Många kramar från Toarp

 
Ingen bild

Morfar

28 januari 2009 17:48

Hello.Klart att allt går framåt sista versen på dåligheter. Stackars Isac har inte spelat fotboll på länge vaknade i min säng i söndags med träningsverk. Vi får spela lite oftare nu när det blir ljusare. Hoppas att kamrean kommmer till pass så vi får se fler bider på det bästa vi har alltså Saga och Isac. Ha det bra alla fyra vi hörs kram ifrån Morfar.

 
Ingen bild

Maria

28 januari 2009 18:55

Hej Toarp!
Tim har absolut en poäng!!!!
Hoppas snart vi är friska så vi kan ses, var ju ett tag sedan. Du och jag kanske ses en stund på lördag, hoppas!
Kram på er!/ Maria

 
Ingen bild

Maria

28 januari 2009 18:57

Hej morfar!
Det måste vara första gången han har fått träningsvärk av att spela fotboll, det brukar han ju göra dagligen...
Kameran är perfekt! Ska försöka ta lite kort med den nu när batteriet är laddat. Förhoppningsvis kommer några bilder även hit!
Kram på dig!/Maria

 
Ingen bild

Célie

28 januari 2009 19:57

Hej!

Ni är helt otroliga. Jag håller med om att man blir både glad och rörd när man läser om er lilla familj. Hoppas att ni mår bättre och får vara friska nu. Själv har jag och familjen varit i Sälen i 4 dagar och provat på skidåkning. Det var toppen och barnen tyckte att det var jätte roligt! Vilket glädjer mig och Fredrik.
En stor kram från mig! Célie

 
Ingen bild

Maria

29 januari 2009 09:55

Tack Célie!
Låter härligt med några dagar i Sälen, det är ju så att om barnen mår bra mår man själv bra!
Hoppas vi ses på lördag!
Kram på dig. Maria

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria och Jimmy - 12 mars 2014 17:10

http://www.ur.se/Produkter/179270-Du-och-jag-Ebba-och-William ...

Av Maria och Jimmy - 10 mars 2014 21:13


Dagen närmar sig och vill du uppmärksamma den kan du bära udda strumpor den 21/3! ...

Av Maria och Jimmy - 4 mars 2014 22:54

11.20 in i programmet dyker vår tv-stjärna upp!!! http://www.svtplay.se/video/1849862/4-3-22-00 ...

Av Maria och Jimmy - 4 mars 2014 20:51

Några gången under detta reportage syns en lycklig Saga!!! Inspelning under hennes fotbollsträning! http://www.svt.se/sport/grunden-bois-kritiserar-forbundet ...

Av Maria och Jimmy - 3 februari 2014 16:52


Nybadad tjej planerar för veckan som kommer!

Skapa flashcards