Direktlänk till inlägg 13 januari 2009

Teckeninfo!

Av Maria och Jimmy - 13 januari 2009 22:14

Halvligger i sängen och är egentligen allt för trött för att skiva men kände att jag ville skiva några rader innan jag sluter ögonen...


Idag har vi varit på teckeninformation med mormor, morfar, farmor och farfar. Det var vår logoped Catarina som höll idet. Hon är verkligen duktig, hon brinner för sin sak och vet vad hon pratar om. Känns tryggt!


Tänkte kort berätta lite om vad vi lärt oss idag:

TAKK är en metod och används tillsammans med talet.

Fördelen med tecken är att man både kan se och känna det. Det hålls kvar längre än det talade.

Precis som man talar till barnen "ska man" börja teckna innan det kan teckna själv.

Man tecknar inte hela meningar utan bara det viktigaste ordet, "se vilken fin bil" man tecknar då bil!


Till att börja med är det vi runt omkring Saga som tecknar, när hon blir äldre ska vi lära och uppmuntra henne. Det är viktigt att få in tecken i vardagen och ju fler som tecknar desto bättre är det.


Catarina berättade ännu mer men det tar vi en annan gång.


Det ska allt bli lite spännande detta och det svåra är väl att få in det i vardagen. planerna nu är att vi ska sätta oss ner och bestämma vilka tecken vi ska börja med att lära oss. Några kan vi redan, duktig, förlåt, äpple, banan... Det gäller att välja tecken som vi använder ofta, som känns viktiga just nu i Sagas liv.

Catarina visade och vi tränade att teckna en del "grundtecken" idag. Det är inte helt lätt att få till det... hur man ska hålla fingrar, var man ska börja och sluta... det är rena fingergymnastiken! Det kommer säkert bli många skratt när vi ska öva. Isac lär väl lära sig fortast av oss alla!

Många tecken är ganska självklara,  logiska! Underlättar!


När vi har bestämt vilka tecken vi börjar med skiver vi det här. Ni som sedan är intresserade av att lära er kan gå in under länkar och klicka på tecken. Det är ur:s sida där kända personer tecknar!


Vår kväll slutade med middag på Vagabond, trevlig och gott. Isac hade haft det bra hos kusinerna, helt slut var han dock. Först en heldag på dagis och sedan bus med Filip.


Natti natti

 
 
Ingen bild

RICHARD K

14 januari 2009 07:29

Hoppas maten smakade på Vagabond , själv smakade "soppan" rakt ut i luften. Killen halvsov vid matbordet(pytt i panna). Hörs o syns imorgon !!!!

 
Ingen bild

Linda m familj

14 januari 2009 09:07

godmorgon!!nu är jag här igen :)
tycker verkligen att ni har gjort denna sidan så fin..vad roligt att höra att ni tyckte att teckeninf.. var spännande.det är mycket att lära men det är jätte roligt och oehört intressant ..nej nu ska jag in och väcka lillkillen :) SOVMORGON idag.... (måste vara utvillad till gympan ikväll) många kramar Linda

 
Maximoz mamma

Maximoz mamma

14 januari 2009 09:41

Hej. Vad roligt att ni tittade in på våran blogg har tittat tillbaka nu och tycker den är jätte fin. Det e lite roligt att det bara är en dag som skiljer dem åt och att de har samma handikapp och hjärtfel. Jag undarar om jag hade kunnat få lägga till er blogg som en länk på min blogg så andra kanske kan gå in och titta på eran. Jag tycker det är jätte roligt och blogga. Hade varit roligt om vi kanske hade kunnat träffas en dag. Vi känner båda marie och roger och vanja.Hoppas att barnen snart blir friska allt blir mycket roligare då det är inte alls roligt med förkylning. Ha det bra och sköt om er. Kramar från Maximoz med familj.

http://www.maximozolsson.blogg.se

 
Ingen bild

Morfar

14 januari 2009 18:47

Hej Oxie kul att var med i går och lära något nytt på gamla da. Tack för maten jättegott.Jag kommer på fredag och målar färdigt på Sagas rum. Hoppas att Isac har sin pensel kvar så jag får hjälp i vanlig ordning.kran Morfar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria och Jimmy - 12 mars 2014 17:10

http://www.ur.se/Produkter/179270-Du-och-jag-Ebba-och-William ...

Av Maria och Jimmy - 10 mars 2014 21:13


Dagen närmar sig och vill du uppmärksamma den kan du bära udda strumpor den 21/3! ...

Av Maria och Jimmy - 4 mars 2014 22:54

11.20 in i programmet dyker vår tv-stjärna upp!!! http://www.svtplay.se/video/1849862/4-3-22-00 ...

Av Maria och Jimmy - 4 mars 2014 20:51

Några gången under detta reportage syns en lycklig Saga!!! Inspelning under hennes fotbollsträning! http://www.svt.se/sport/grunden-bois-kritiserar-forbundet ...

Av Maria och Jimmy - 3 februari 2014 16:52


Nybadad tjej planerar för veckan som kommer!

Ovido - Quiz & Flashcards